12 Ekim 2009 Pazartesi

Beşiktaş - Oyak Renault

Teknosa Türkiye Kupası İzmir grubu 2. maçında rakip bu sefer Bursa temsilcisi Oyak Renault'ydu. Dün Efes Pilsen ne kadar favoriyse Beşiktaş da bugün en az o kadar favoriydi. Rahat bir maç bekliyordum ama bu kadarı da fazla rahat oldu. Yanılmıyorsam şu hava atışından sonra maç boyunca hiç geriye düşmedik.

Dün harika bir geri dönüş performansı sergileyen oyuncularımız bu sefer tüm yönleriyle işi sıkı tuttu. İlk periyod bittiğinde 26-19 üstünlüğümüz vardı ve bu 26 sayının 15'i 3 lüklerden geldi. Cevher ve Brad Newley öne çıkan isimler oldular. İkinci periyodda dünkü geri dönüşün kahramanlarından Kevin Fletcher biraz kıpırdanınca ilk yarı sonunda soyunma odasına 20 sayı farkla 55-35 önde gittik. Fletcher 18, Cevher ve Newley 12şer sayıyla ilk yarıyı tamamladı.


Son periyoda girerken skorboard'da 83-43 lük üstünlüğümüz vardı. Baxter'ın 3. periyodda attığı 16 sayı, dünün etkili isimlerinden Chatman'ın maçın 25. dakikasında gönderdiği 3 sayı ve maçı 3 sayıyla bitirmesi, buna karşın hücumda yaptığı asistler önemliydi.


Son periyodda genç isimlere ve çok forma şansı bulamayan Adem Ören ve Ömer Ünver'e şans verildi. Özellikle Kerem bence verilen dakikaları çok iyi kullandı. Hücumda oldukça yüzdeli attı, savunmada da gayretliydi. Kaptan Haluk Yıldırım hiç süre almadı, Chatman maçı 3 sayıyla bitirdi, Kevin Fletcher attığı 26 sayıyla maçın adamı seçildi, takım 17/28 üçlük attı, maç sonu oyuncular taraftarı alkışladı, maçta Yıldırım Demirören'e, yönetime ve Şeref Yalçın'a bol bol protesto vardı, yanımdaki amca benim oğlum da sahada Adem Ören dedi. Grupta ilk galibiyet alındı. Dün o kadar övdüğüm Efes Pilsen, Kepez Belediyesi'ne 95-92 yenilldi. Bugünkü farklı galibiyetin bi anlamı olması için yarın Kepez Belediyesi'ni 1 sayı farkla da olsa yenip 8li finallere gitmeye hak kazanmak farz oldu...

(maç skoru)

İstatistikler ;

Kevin Fletcher 26 sayı 7 ribaund 3 asist
Lonny Baxter 20 sayı 1 ribaund
Brad Newley 15 sayı 3 ribaund 2 asist
Cevher Özer 12 sayı 6 ribaund 1 asist
Kerem Özkan 11 sayı 6 ribaund 1 asist
Engin Atsür 8 sayı 1 ribaund 5 asist
Mire Chatman 3 sayı 5 ribaund 9 asist
Ömer Ünver 3 sayı
Adem Ören 2 sayı 3 ribaund 1 asist
Arın Soğancıoğlu 2 sayı 2 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 1 sayı 2 ribaund 6 asist

Hiç yorum yok: