21 Kasım 2009 Cumartesi

Beşiktaş - Fenerbahçe

Hani taktiğin, tekniğin konuşulmayacağı maçlar olur, sadece çıkıp kazanmak zorunda olursun. Öyle maçlardan biri bu da, ama neyimiz doğru ki bu da doğru olsun. O yüzden taktik, teknik konuşmak boynumuzun borcu.

Belki de Mustafa Denizli Beşiktaş'taki 2. senesinde ilk defa zekice bi iş yapıp İbrahim Üzülmez ve İsmail Köybaşı ikilisini arkalı önlü oynatacaktı. Ki mevcut sistemde ne İbrahim Üzülmez-Tello, ne İbrahim Üzülmez-Yusuf ikilisi Fenerbahçe'nin işleyen sağ kanadını durduramazdı. Dün gecenin bi yarısı Maraton'da okuduğum haberle Fenerbahçe'nin hücum yapacağı kanat kulüp doktoru Devrim Urgun'un ağzından çıkan İsmail derbide forma giyemeyecek cümlesinden sonra belli oldu. Sol kanadımız İbrahim Üzülmez'in önünde kim oynarsa oynasın evlere şenlik olacak. Bu sakatlık haberinden sonra belli oldu. Şu anda dünyanın en formsuz oyuncusu Tello da oynasa, inceci Yusuf da oynasa Kazım - Gökhan o kanadı hallaç pamuğu gibi atacaktır. Sağ kanatta muhtemelen İbrahim Toraman - Ekrem Dağ ikilisi oynayacaktır. O kanattan da biz hücum yapabiliriz gibime geliyor. Mustafa Denizli'nin devrik prensi Serdar Özkan sürprizi de gelebilir bu maç için. Son antremana katılmayan Hakan Arıkan, Nihat, Holosko ve Rıdvan'ın da 3ünün sağ kanat menşeili olması ilk yarıda Toraman-Dağ ikilisinden verim alamazsak Mustafa Denizli'nin elini kolunu bağlayan başka bi detay olacaktır.

Şu ana kadar Fenerbahçe'ye 5 golü olan Bobo yine gole en yakın isim, aynı zamanda takımımızda bu sene 1+ gol atan tek oyuncu. Oldukça sınırlı bi hücum gücüyle rakip Fenerbahçe karşısına çıkacağız. Bu da maçın orta sahada Ernst - Fink / Emre - Cristian kapışması olacağı anlamına geliyor. Alman panzerlerimiz beraber oynadığında Ernst biraz daha önde oynuyor, bu da ona ara top atma ve uzaktan şut konusunda özgürlük sağlıyor. Fenerbahçe'de sağ kanat ikilisine, klasik bi Fenerbahçe forveti olan Güiza'ya, takımın herşeyi Alex'e ve tabiki de Rüştü'ye dikkat etmek gerekiyor. Takımda sakatlar saatler geçtikçe artarken bi tek Rüştü'nün iyileşmiş olması da oldukça ironik.

(Bakalım Denizli'nin tavşanlarıyla ne kadar haşır neşiriz...)

Bu maçta da klasik Fenerbahçe maçı öncesi gerginliği, kafalarda acabalar, ve derbi önü alkolünün etkisiyle iyi bi tribün beklemiyorum. Belki numaralı tribünden iyi bi performans gelebilir bugün, zira kapalı tribün numaralı tribünden daha ucuz. Galibiyet alıp son yıllarda İnönü'de deli gibi oynayan Fenerbahçe'nin serisine son vermek ve liderle aramızdaki farkı 4'e indirmek her Beşiktaşlı gibi ben de istiyorum. Ama Allah olacakları biliyor, tek isteğim var. Eğer yenileceksek ilk yarım saatte 0-2 olsun, o stad küçük işlerin küçük adamı, Beşiktaş'ın başındaki Y1D1 virüsüne cehennem olsun. Revna'yı da al gel küçük adam...

19 Kasım 2009 Perşembe

DK Elemeleri Playoff 2. Maçı | Fransa - İrlanda

2010 Dünya Kupası elemeleri Playoff ilk maçında İrlanda'da Fransa'ya 1-0 mağlup olan İrlanda, Stade de France'e ufak da olsa umudunu taşıyarak gitti. 33. dakikada İrlanda tarihinin en golcü futbolcusu olan Robbie Keane'in bulduğu golle maçı deplasmanda 1-0 önde tamamladı ve maç uzatmalara gitti. İrlanda adına herşey güzel giderken, 103. dakikada, Michel Platini a.k.a çirkin saç'ın takımı Fransa Thierry Henry'nin topu eliyle düzeltip boş durumdaki Gallas'a vermesi ve Gallas'ın da topu içeri dürtmesiyle 1-1'lik eşitliği sağladı. İkinci 15 dakikada İrlanda gol bulamadı ve bi "el" farkıyla Fransa yaz aylarını Afrika'da, İrlanda televizyon başında geçirecek.

Fransa-İrlanda maçından 1 gün önce Michel Platini'nin yaptığı açıklama ; "Teknolojinin kullanılmasına karşıyız, hakem faktöründe hatalar olmalı ki oyunun zevki çıksın." Ertesi gün gerçekleşen olay ;



yorum sizin...

Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız

Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız.
Kimliğimiz budur.

Her birimize kimlik sorulacağı ilanı yapılarak potansiyel suçlu muamelesine maruz kıldığınız bizler bu ülkenin insanlarıyız, halkız, Beşiktaşlıyız.

Bizleri tanımıyor değilsiniz;

İsçiyiz, issiziz, öğrenciyiz, öğretmeniz, şairiz, memuruz, tezgahtariz, yazariz, çizeriz. Bildiğin işportacıyız, çiftçiyiz... Köydeki çoban, denizdeki balıkçı, yoldaki şoförüz. Kadın-erkek, kimimiz yaşlı kimimiz genciz… Yeni doğmuş bir bebek, sokakta kovaladığın çocuğuz. Ezcümle, halkız, Beşiktaşlıyız.

Biz, Büyük Beşiktaş Taraftarıyız.

---

Bir A4 sayfasına 9 tane sığıyor. 10 tane çıktı alınsa 90 tane yapar. 100 kişi çıktı alsa hemen hemen bi kapalı kadar "kimliğimiz" olur. Cumartesi günü maçta olacaklar lütfen en azından 2-3 çıktı alıp gitsin, yakasına assın. Maçtan önce Şairler Parkı'nda ve İnönü girişinde dağıtılacaktır. Taraftara terörist muamelesi yapan küçük işlerin küçük adamı için güzel bi protesto. Düşünenlerin, emeği geçenlerin eline emeğine sağlık...

18 Kasım 2009 Çarşamba

Tv'de Bu Hafta

18 Kasım Çarşamba
20:00 Ukrayna-Yunanistan / Futbol Smart (2010 Dünya Kupası Play-Off)
21:45 Bosna Hersek-Portekiz / Futbol Smart (2010 Dünya Kupası Play-Off)
22:00 Fransa-İrlanda / Kanaltürk (2010 Dünya Kupası Play-Off)

20 Kasım Cuma
22:00 Marsilya-Paris Saint Germain / Kanal A

21 Kasım Cumartesi
12:00 Rubin Kazan-Zenit / Spormax
12:00 Spartak Moskova-CSKA Moskova /
13:00 Orduspor-Kocaelispor / D Spor
14:45 Liverpool-Manchester City / Spormax
16:00 Gaziantepspor-Bursaspor / Lig TV
16:30 Friburg-Werder Bremen / TRT 3
17:00 Rangers-Kilmarnock / Euro Futbol
17:00 Chelsea-Wolves / Spormax
19:00 Bologna-Inter / NTV Spor
19:20 İpswich-Sheffield Wed. / Futbol Smart
19:30 Manchester United-Everton / Spormax
20:00 Grenoble-Lyon / Kanal A
20:00 Beşiktaş-Fenerbahçe / Lig TV
21:00 Real Madrid-Santander / NTV
21:45 Twente-Vitesse / Futbol Smart
22:00 Auxerre-Monaco / Kanal A
23:00 At.Bilbao-Barcelona / NTV Spor

22 Kasım Pazar
00:15 Sunderland-Arsenal / Spormax (BANT)
13:30 Konyaspor-Boluspor / D Spor
14:30 Dundee United-Celtic / Euro Futbol
15:30 Bolton-Blackburn / Spormax
15:30 Ajax-Heerenveen / Futbol Smart
16:00 AC Milan-Cagliari / NTV Spor
16:00 Kasımpaşa-Trabzonspor / Lig TV
16:30 Bayern Münih-Leverkusen / TRT 3
18:00 Stoke-Portsmouth / Spormax
18:30 Hamburg-Bochum / TRT 3
20:00 Galatasaray-Manisaspor / Lig TV
21:00 Botafogo-Sao Paulo / Spormax
21:45 Juventus-Udinese / NTV Spor
22:00 Montpellier-Lille / Kanal A

23 Kasım Pazartesi
09:15 Tottenham-Wigan / Spormax (BANT)
20:00 Karabükspor-Ç.Rizespor / D Spor
21:45 Preston-Newcastle / Futbol Smart

Derbi haftası geldi çattı... Üst sıralarla puan farkını düşürebilmek için çok güzel bi hafta...

16 Kasım 2009 Pazartesi

Yeter...

Küçük hesapların küçük adamı Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören "tribünleri temizleyeceğim" lafından sonra geçtiğimiz hafta başta Alen Markaryan olmak üzere 36 kişi 1 yıl spor müsabakalarından men ve 2,000 lira para cezası almıştı. Son iki icraatı ise akıl hocası Aziz Yıldırım'ı bile kıskandırır nitelikte. İlk önce 18 Kasım'da İnönü'de oynanması gereken A2 Ligi Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması gelebilecek muhtemel tepkileri önlemek amacıyla 17 Kasım'a kaydırılıp Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne alınmış. İkinci bomba ise hafta sonundaki derbinin az önce açıklanan bilet fiyatları.

Eski Açık: 75,00 TL
Yeni Açık: 75,00 TL
Kapalı Alt: 200,00 TL
Kapalı Üst: 250,00 TL
Numaralı Kenar: 225,00 TL
Numaralı Orta: 250,00 TL
VIP Alt A - F: 250,00 TL
VIP Alt B - E: 320,00 TL
VIP Alt C - D: 400,00 TL
VIP Üst A - F: 450,00 TL
VIP Üst B - E: 650,00 TL

Numaralı tribün, kapalı tribünden daha ucuz. Herhalde Türk futbol tarihinde bi ilktir. Aynen söz verdiği gibi ilklerin başkanı olmaya devam ediyor. Tez zamanda defol inşallah...

Yeeeteeeeerrr, yıldırım demirören yeeeeteeeeeerrrrrrrr...

Ziraat Türkiye Kupası

Valla bugünleri de görecektik. Ben Galatasaray'ın olduğu gruba düşeriz diye umuyordum. Ama bu sefer en zor grubu çekmeyi başaramadık.

D GRUBU

Beşiktaş
İstanbul BŞB
Manisaspor
Kasımpaşa
Konya Şekerspor

Fikstür henüz belli değil ama İstanbul BŞB ve Kasımpaşa ile deplasmanda oynasak, Manisaspor ve Konya Şekerspor'u İnönü'de konuk etsek yol yorgunluğu açısından hiç fena olmaz. En kötü ihtimal olarak Manisaspor'la deplasmanda oynayalım ben de o maça gideyim. Güzel bi grup oldu bizim açımızdan. Kupaya son şampiyon olarak katılıyoruz, hedef; ünvanımızı korumak. Hayırlı olsun Beşiktaşımıza...

Diğer gruplar şöyle ;

A GRUBU

Fenerbahçe
Eskişehirspor
Antalyaspor
Altay
Tokatspor

B GRUBU

Trabzonspor
Galatasaray
Ankaragücü
Denizli Belediyespor
Orduspor

C GRUBU

Sivasspor
Bursaspor
Denizlipor
Giresunspor
Tarsus İdman Yurdu

edit : Fikstürümüz de belli oldu.

1.Hafta: 23 Aralık 2009 Çarşamba / Manisaspor-Beşiktaş
2.Hafta: 10 Ocak 2010 Pazar BAY
3.Hafta: 13 Ocak 2010 Çarşamba / Beşiktaş-Kasımpaşa
4.Hafta: 17 Ocak 2010 Pazar / İstanbul BŞB-Beşiktaş
5.Hafta: 27 Ocak 2010 Çarşamba / Beşiktaş-Konya Şekerspor

e o zaman 23 Aralık Çarşamba günü Manisa'da olmak lazım. Fikstür de güzel oldu be...

Antonio De Nigris

32 yaşındaki Alman kaleci Robert Enke'nin intahar ederek yaşamına son vermesinin üstünden daha 1 hafta geçmeden futbol dünyası De Nigris'den gelen haberle sarsıldı. 2006 yılında Gaziantepspor'a gelen ve daha sonra Ankaraspor ve Ankaragücü formaları giyen De Nigris 2008-2009 sezonu ikinci yarısında Yunanistan'ın Larissa takımına transfer olmuştu. Ankaragücü'nden ayrılırken doktorların "futbol oynamaya devam etmesi halinde ölüm riski çok büyük" uyarılarına rağmen futbola devam etmeyi seçen Meksikalı forvet Antonio De Nigris bugün kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Antonio De Nigris'i Fenerbahçe-Gaziantepspor maçındaki bu gol sevinciyle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin...

Beşiktaş - Efes Pilsen #2

Maçtan önce iki kadroyu karşılaştırdığımızda içimi bi ümitsizlik kaplıyordu. Ki Efes maça fırtına gibi girdi. Oyunun başında Kasun - Kaya ikilisi, Kasun 3 faulü alıp kenara geldikten sonra da Marvis Thornton periyod boyunca Efes Pilsen'in önde götürmesini sağladı. Buna rağmen Haluk Yıldırım'ın son saniye 3'lüğüyle ilk periyodu 20-20 berabere kapattık. İkinci çeyreğin başında yine maç başındaki Efes Pilsen vardı ve 8-0 lık seriyle öne fırladılar. Chatman ve Cevher'in kötü şut yüzdesi ve Thornton'un istekli oyunu ilk periyodu Efes Pilsen'in 36-41 önde kapamasını sağladı.

Üçüncü periyoda Bostjan Nachbar damgasını vurdu ve üst üste yolladığı 3 tane 3lükle Efes Pilsen'i skorda tuttu. Periyod boyunca fark 4+ civarında kaldı ve farkı eritecek hamleyi bi türlü yapamadık. Maç boyu hızlı hücum etmeye çalıştık ve bunu yapmaya çalışırken bazen Chatman'ın gereksiz uzun pas denemeleriyle Efes tekrar üzerimize geldi. Bunun yorgunluğuyla savunma düştü. Yine de son çeyreğe girerken ilk yarı bitimindeki fark vardı skorboardda. 55-60. Son periyodun hemen başında yakalanan bi 6-1 lik seri farkı 1'e kadar eritse de Efes Pilsen de 6-1'lik seriyle karşılık verip skoru 62-68'e taşıdı. Bitime 5.24 kala gelen 2 üçlükle eşitliği yakaladık. 68-68. Efes son 3 dakikada görünce şok olduğum 5 kısalı hâle döndü. Bunu da pota altından Baxter ile iyi değerlendirdik. Son 1 dakika içinde maç resmen bizim açımızdan gitti-gedli. Ama maç boyunca kaçırdığımız serbest atışlar yetmezmiş gibi maçın en kritik yerinde, 13 saniye kala, skor 84-86'yken Mire Chatman'ın serbest atış çizgisinden 2de 0 atması maçı Efes Pilsen'e getirdi.

Maçın kritik noktaları ise; serbest atışlarda 21-35, üçlüklerde 9-33 atmamız ve fark 3'ken, 1 dakika kala alınan moladan sonra Shumpert serbest atış çizgisine gidecekken salondan yükselen "Fransa'da doğdu, Beşiktaşlı oldu" tezahuratıydı. Sanırım hiç bi zaman bilinçli bi basketbol taraftarı olamayacağız. Bu yenilgiyle birlikte liderliği Efes Pilsen'e kaptırdık, umarım bu Cumartesi oynanacak Aliağa Petkim maçıyla yeni bi seriye başlarız...