16 Kasım 2009 Pazartesi

Beşiktaş - Efes Pilsen #2

Maçtan önce iki kadroyu karşılaştırdığımızda içimi bi ümitsizlik kaplıyordu. Ki Efes maça fırtına gibi girdi. Oyunun başında Kasun - Kaya ikilisi, Kasun 3 faulü alıp kenara geldikten sonra da Marvis Thornton periyod boyunca Efes Pilsen'in önde götürmesini sağladı. Buna rağmen Haluk Yıldırım'ın son saniye 3'lüğüyle ilk periyodu 20-20 berabere kapattık. İkinci çeyreğin başında yine maç başındaki Efes Pilsen vardı ve 8-0 lık seriyle öne fırladılar. Chatman ve Cevher'in kötü şut yüzdesi ve Thornton'un istekli oyunu ilk periyodu Efes Pilsen'in 36-41 önde kapamasını sağladı.

Üçüncü periyoda Bostjan Nachbar damgasını vurdu ve üst üste yolladığı 3 tane 3lükle Efes Pilsen'i skorda tuttu. Periyod boyunca fark 4+ civarında kaldı ve farkı eritecek hamleyi bi türlü yapamadık. Maç boyu hızlı hücum etmeye çalıştık ve bunu yapmaya çalışırken bazen Chatman'ın gereksiz uzun pas denemeleriyle Efes tekrar üzerimize geldi. Bunun yorgunluğuyla savunma düştü. Yine de son çeyreğe girerken ilk yarı bitimindeki fark vardı skorboardda. 55-60. Son periyodun hemen başında yakalanan bi 6-1 lik seri farkı 1'e kadar eritse de Efes Pilsen de 6-1'lik seriyle karşılık verip skoru 62-68'e taşıdı. Bitime 5.24 kala gelen 2 üçlükle eşitliği yakaladık. 68-68. Efes son 3 dakikada görünce şok olduğum 5 kısalı hâle döndü. Bunu da pota altından Baxter ile iyi değerlendirdik. Son 1 dakika içinde maç resmen bizim açımızdan gitti-gedli. Ama maç boyunca kaçırdığımız serbest atışlar yetmezmiş gibi maçın en kritik yerinde, 13 saniye kala, skor 84-86'yken Mire Chatman'ın serbest atış çizgisinden 2de 0 atması maçı Efes Pilsen'e getirdi.

Maçın kritik noktaları ise; serbest atışlarda 21-35, üçlüklerde 9-33 atmamız ve fark 3'ken, 1 dakika kala alınan moladan sonra Shumpert serbest atış çizgisine gidecekken salondan yükselen "Fransa'da doğdu, Beşiktaşlı oldu" tezahuratıydı. Sanırım hiç bi zaman bilinçli bi basketbol taraftarı olamayacağız. Bu yenilgiyle birlikte liderliği Efes Pilsen'e kaptırdık, umarım bu Cumartesi oynanacak Aliağa Petkim maçıyla yeni bi seriye başlarız...

Hiç yorum yok: