14 Kasım 2009 Cumartesi

Beşiktaş - Efes Pilsen

Futbolsuz bi hafta sonunda TBL Lideri takımımız, Akatlar'da Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kadrosunu kuran Efes Pilsen'e karşı galibiyet mücadelesi verecek. Ergin Ataman'ı çok beğenmeme rağmen özellikle bu kadroyla yapabildikleri daha doğrusu yapamadıkları beni şaşırtıyor. EL'de alınan 4 maçta 3 yenilgi, TBL'de 4 maçta 3 galibiyet ve bizim rahat bi galibiyet aldığımız Telekom'a karşı kaybedilen maç. Mevcut kadrosuyla Efes Pilsen ligi zaten götürecektir, ama EL'de yapılan hatalar, kaybedilen maçlar Ergin Ataman'ın suyunu iyiden iyiye ısıtıyor. Bu maçta alınacak bi yenilgi çatlak seslerin daha da yükselmesine ve Ergin Ataman'ın olası bi EL yenilgisinden sonra istifasına kadar gidebilir.

Oyuncuları kısaca değerlendirecek olursak Santiago TBL'de zaten oynamıyor, Ermal form tutabilmiş değil. Muhtemelen Kaya Peker ve Nachbar ile oynayacaklar. Pota altında Baxter ve Fletcher ikilisiyle durdurabilir, kimi pozisyonlarda üstünlüğümüzü koyabiliriz. Mire Chatman'ı Sinan Güler'le durdurmaya çalışacaktır Ergin Ataman. Maçın kilit eşleşmesi Chatman-Sinan eşleşmesi ve Chatman kenara geldiğinde Kerem Özkan'ın verdiği katkıyla birlikte Rakocevic savunması. Sezon başındaki Türkiye Kupası maçında Rakocevic'i çok iyi durdurmuştuk ve 0-5 üçlük atmıştı. Yine yapabiliriz. Son ana kadar mücadeleyi bırakmamalı her topa elimizi sokmalıyız. Kupa maçında son topla gitmişti maç. Bu sefer olabilir. Engin Atsür'ün sakat olması ise çok büyük bi handikap. Herşeye rağmen dolu bi Akatlar her oyuncunun elini titretir.

Basketbolcularımızın hafta içi paralarını alamadıkları gerekçesiyle antremanda futbol oynama protestosunu ise ayakta alkışlıyorum. Bu kadar güzel bi dokundurma olamaz. Umarım bu sorunlar performansımızı etkilemez ve 5te 5 ile yolumuza devam ederiz...

Hiç yorum yok: