15 Şubat 2010 Pazartesi

All-Star Game

Olağan üstü bir salonda (stadda mı demeliydim?) oynanan All-Star maçını 108,713 kişi izledi. En fazla seyirciyle izlenen basket maçı kategorisinde de muhtemelen bir daha kırılmamak üzere Guinness rekorlar kitabına girdi bu karşılaşma. Maç öncesi Shaq'ın kadroda olmayışı hayal kırıklığına uğrattı ben de dahil olmak üzere çoğu basket severi. Bir de üstüne Kobe Bryant, Brandon Roy gibi isimler sakatlık dolayısıyla kadrodan çıkınca maçın iyice yavan olacağını düşünüyordum. Öncelikle maçı izlemeyeyim, ertesi gün bluray'ini indirip izlerim diye düşünmüştüm. Sonra senede 1 kez olan olayı kaçırmak olmaz diye düşünüp televizyon karşısında yerimi aldım.

Shaq'ın yokluğunu, onun sempatikliğini bundan sonraki yıllarda sevimli dev Dwight Howard sırtlayacak gibi gözüküyor. Maçın en akılda kalan 6-7 pozisyonunun 3ünde 4ünde onun imzası vardı. Önce üçlüğü salladı, sonra bir pozisyonda aldığı ribaunddan sonra Amerikalıların "coast-to-coast" diye tabir ettiği tüm sahayı katederek vurduğu smaçla 108,713 kişiyi ayağa kaldırdı. Zor bir pozisyonda topu imkansızdan alıp alley-oop'la çembere soktu. 2. çeyrekte Deron Williams kelimenin tek anlamıyla oyunu domine etti. 3. çeyrekte sazı tekrar Howard aldı. Son çeyrek her all-star maçında olduğu gibi şovun bittiği, maçın sertleştiği anlara sahne oldu. Bir kaç pozisyonda Zach Randolph gereksiz fauller yaptı. Onun da ilk All-Star maçı heyecanına vermek gerek. Son periyoda kadar MVP adaylığında doğuda öne çıkan iki isim Dwayne Wade ve LeBron James harika smaçlar, müthiş alley-oop'larla maça heyecan getirdi. Doğuda son periyoda damgasını vuran bir diğer isim de her ne kadar kanım ısınamasa da bu seneki oyunuyla büyük bir alkışı hakeden Chris Bosh oldu. Ama maçın son topa kalmasında, heyecanın son ana kadar devam etmesinde, batıyı sürükleyen isim son periyodda harika bir yüzdeyle oynayan ve bir gün önce 3'lük yarışmasında Paul Pierce'a geçilmesinin acısını çıkaran Chaunsey Billups oldu. Son saniyelerde önce Billups, Bosh'a daha sonra Howard Nowitzki'ye faul yaptı. Serbest atışlar kaçmadı. Son topta batının tek MVP adayı Carmelo Anthony üçlüğü kaçırınca doğu geçen senenin rövanşını alıp maçı 141-139 kazandı.

Maçın MVP'si 28 sayı (12/16), 11 asist, 6 ribaund, 5 top çalmayla Dwayne Wade oldu. Doğuda diper öne çıkan isimler 25 sayı (10/22), 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalmayla LeBron James, 23 sayı (9/16), 10 ribaund ile Chris Bosh ve 17 sayı (7/10), 5 ribaund, 3 blok ile Dwight Howard oldu. Batıda ise 27 sayı (13/22), 10 ribaund 2 asist ile Carmelo Anthony, 5-8 üçlükle oyunun ortaya gelmesini sağlayan oyunuyla 17 sayı 5 asist yapan Chaunsey Billups, evinde seyircisinin önünde 22 sayı (8/15), 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalmayla oynayan Dirk Nowitzki, 2. çeyrekte sazı eline alıp oyunu domine eden 14 sayı (6/11), 6 asist, 3 ribaund, 4 top çalmayla Deron Williams oldu. Genel olarak eski All-Star'ları aratan bir karşılaşma olsa da o devasa salon ve insanlık dışı olan dev ekran için değerdi. Tebrikler böyle bir organizasyon için Mark Cuban ve Jerry Jones'a gitsin. Şimdi tekrar normal sezon maçlarını takibe devam. Basketbol güzel bi spor...

Hiç yorum yok: