
Malzemeler;
2 yemek kaşığı kakao
75 gr tereyağı
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata
2 yumurta
3/4 bardak un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
100 gr antep fıstıklı sütlü çikolata
1,5 su bardağı iri kırılmış ceviz ve (veya) fındık parçaları
Haribo marshmallow veya 6-7 adet eti puf'un marshmallow kısmı
Yapılışı;
Fırını 170 dereceye getirin. Çikolata ve zeytinyağı, tereyağı karışımını eritin. Biraz soğuyunca şekeri ekleyip karıştırın. Vanilya ve yumurtaları ekleyerek çırpın. Son olarak un, tuz ve karbonatı ekleyerek karıştırın. Fırın kabına dökerek 20 dakika pişirin. Fırında çok fazla kurumamasına dikkat edin, içinin ıslak kalması iyi olacaktır. Üzeri için çikolataları ve marshmallow'ları küp küp doğrayın. Keki fırından çıkarır çıkarmaz üzerine marshmallow, fındık ceviz karışımı ve çikolataları üzerine serpiştirin. Tekrar fırına vererek 5 dakika daha pişirin. Burada amaç marshmallow'ların eriyerek diğer malzemelere yapışmasını sağlamak. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve malzemelerin sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Servis edip afiyetle mideye indirin.
Afiyet olsun...
1 yorum:
tez zamani diyerek maca gitmeyenler, amerikan conilerine benzeyip kek yaparlar.
hey yavrum hey!
Yorum Gönder