11 Ekim 2009 Pazar

Beşiktaş - Efes Pilsen

Mario Kasun, Charles Smith, Igor Rakocevic, Preston Shumpert, Bootsy Thornton gibi Avrupa'nın üst düzey basketbolcularının yanına Sinan Güler, Kaya Peker, Kerem Tunçeri, Ender Arslan gibi milli oyuncuları yerleştiren Efes Pilsen yabancı sınırlamasından dolayı Daniel Santiago ve Bostjan Nachbar gibi iki önemli oyuncuyu da sadece Euroleague odaklı alarak sezon öncesi şampiyonluğun en büyük favorisi durumunda ve Euroleague'de hedef minimum Final 4. Türkiye Kupası İzmir Grubu ilk maçında TBL tarihinin bence en önemli takımını oluşturan Efes Pilsen karşısına çıktı Beşiktaş. Maçtan önce herkes doğal olarak Efes Pilsen'in çok rahat galibiyet alacağını düşünüyordu.

Efes özellikle ikinci periyodun tamamı ve üçüncü periyodun başındaki harika oyunuyla farkı 20 sayıya (61-41) kadar çıkarıp rahat bir galibiyet alacağının sinyallerini verdi.

(devre skoru)

Ardından Beşiktaş'tan Kevin Fletcher ve Mire Chatman önderliğinde mükemmel bi comeback geldi. 15 dakikada 20 sayı farkı kapatıp maçı son topa kadar getirdik ancak Mire Chatman'ın çemberden dönen atışı sonrasında Efes Pilsen' farovi olduğu maçı zorlanarak da olsa kazanmasını bildi.

Takımı bu sene ilk defa izlememe rağmen mücadele yönünü beğendim. Ancak yabancılardan maç içinde kopuk kopuk verim almamız bizim adımıza eksi bi yön. Engin Atsür ve Muratcan Güler'den de daha fazla faydalanmaya çalışmalıyız. Özellikle Engin eski halinde dönebilirse oyunumuzu bi kademe yukarı çekebilir.

Bugün Oyak Renault ile 21.15'te karşılaşacağız. Kalan iki maçımızı alıp 8li finallere adımızı yazdırmamız bugünkü oyunumuzu devam ettirmemiz şartıyla gayet olası gibi duruyor. Koy da gel Kartalım...

(maç skoru)

İstatistikler ;

Brad Newley 18 sayı 9 ribaund 1 asist
Lonny Baxter 15 sayı 8 ribaund
Mire Chatman 14 sayı 4 ribaund 2 asist
Kevin Fletcher 12 sayı 9 ribaund
Cevher Özer 7 sayı 3 ribaund 1 asist
Haluk Yıldırım 6 sayı 5 ribaund 3 asist
Muratcan Güler 5 sayı 4 ribaund 1 asist
Engin Atsür 3 sayı 1 ribaund 2 asist

3 yorum:

Ömer dedi ki...

Istatistikler bir yerden tanidik geldi! :)

Ömer dedi ki...

Ha bu arada, Beşiktaş degil, BEŞİKTAŞ. Burasi spor blogu degil olm, BEŞİKTAŞ blogu. Haykirircasina, buyuk buyuk yaz askinin ismini. Yakismiyor boyle Efes Pilsen yazar gibi yazmak.

Smyrna dedi ki...

haha :D

farklı renklerin dostça mücadelesi için smryniankiwi.blogspot geri kalan herşey için hayatsensin.net :D