14 Ekim 2009 Çarşamba

Bir Devrin Kapanışı

1982 - 2009...

Son yaşanılan olaylar, kapalının göbeğinde açılan "2 kupayı unutma, vefasızlık yapma" pankartı, yönetimi protesto edenlere yapılan tacizler... Herşey tek bi noktayı gösteriyordu ama tanıdığım tüm Beşiktaşlılar belki de bu acı gerçeği kendine itiraf edemiyordu. Yıllarca "Kral Çarşı" diye dolaşanlar kraldan çok kralcı, "Asi ruh", "Son Barikat" diye dolaşanlar kaypak ruh ve son tarikat olmuşlardı. Ama dedim ya kimse bunu kendine yediremiyordu. Anlatılanlarla, okuduklarımızla büyüdüğümüz Çarşı bu olmamalıydı.

Bugün sabah Çarşı'nın resmi sitesi www.forzabesiktas.com'un girişinde bu bildiri asılıydı. Geçen hafta yaşanılan şeyler hiç olmamış gibi davranılması, dayak yiyenlerin boşuna dayak yemiş olması, herkesin cukkasına bakması ve taraftarı umursamaz tavırları bardağı taşıran son damlalar oldu diyemeyeceğim. Zira artık ortada bardak bile kalmadı. 2008 yapımlı "Asi Ruh" isimli Çarşı'yı anlatan belgesel gerekli miydi tartışılır ancak "Asi Ruh II : Çarşı'nın Çöküşü" isimli belgesel kesinlikle yapılmalı ve şu son 2-3 yıldır olanlardan başlayarak herşey ele alınmalı.

Bu hafta İnönü Stadı'nda oynanacak Kasımpaşaspor maçında gerçek Beşiktaşlılar rant peşinde koşanları, sırtını mafyaya dayayanları, yönetim şakşakçılarını sustursalar, tükürükleriyle boğsalar başka birşey istemem. Galibiyet mi? Geçin gitsin...

"Açın gözlerinizi bakmayın şaşı, alayınız gelse yıkamaz şanlı Beşiktaş'ı". Yıkıldık. Zengin piçi başkan ve onun şakşakçıları tarafından içeriden yıkıldık... Siyahın beyazı o kadar kirlendi ki, artık siyahla beyazı ayırt edemez olduk...

17 Ekim 2009, saat 20.00, İnönü Stadı. Ya Beşiktaşlıların küllerinden doğuşuna tanıklık edecek ya da bir daha belini doğrultamayacak şekilde bataklığa gömülüşüne...

5 yorum:

Sabotaj dedi ki...

Böyle samimi ve dürüst itiraflar mutlu ediyor beni. Herkes şapkasını önüne koyup açık konuşmalı. Biz dahil herkes.

Smyrna dedi ki...

Tolga insanların gözüne soka soka olan olayları saklamak abes olurdu zaten. Dilimiz döndüğünce duygularımızı anlatmaya çalıştık...

biggins dedi ki...

o çok beğendiğim Beşiktaş taraftarı Sinan Engin olayından sonra bitmişti zaten benim gözümde, ondan sonra gelişen olaylar işin tuzu biberiydi. Ne yazık ki bu son olay çarşının hükmünü bitirmiştir. Koskoca bir gruba yakışmadı, hiç yakışmadı..
Benim tribünümde böyle bir olay olsa, bir daha maça gitmem, gitsem de o ortama girmem.. Yazık, bu saatten sonra çarşı ağzıyla kuş tutsa bu lekeyi temizleyemez..

Şairler Parkı dedi ki...

@biggins

Senin tribününde böyle bir olay olsa ama sen yaşananları yaşatan olmasan niye gitmeyesin maça? Mesela ben neden maça gitmeyeyim artık?

Yakışmayan yaşananlar ve bu yaşananları yaşatanlardır. Beşiktaş taraftarını, sadece Beşiktaş'ı sevenleri kimse tribünden uzak tutamaz.

Birileri yakışmayanı yaptı diye Beşiktaş'ı desteklemekten vazgeçecek değiliz.

Ege

biggins dedi ki...

Ege
evet orada yanlış yazmışım, takımımı iyi günde de, kötü günde de yanlız bırakmam, bırakmayız.. Zira amatörde bile bu böyle oldu.

Tam olarak böyle olaylar benim tribünde olsa kesinlikle olayların olduğu yere adımımı atmam olmalıydı doğrusu..

Bu olayda gerçek, sadece arma aşkıyla maça gidenleri tenzi ederek belirteyim ki para ve çorba tribünün içine girdimi o tribünden hayır gelmez. Umarım Beşiktaş tribünleri eski havasını bulur ama bu çok zor artık. İnsanların gözünde damga yiyenler ayrı, gerçek taraftarlar ayrı. Bundan sonra bu hep bu şekilde anılacak..

Sağlıcakla kal..