10 Ocak 2010 Pazar

All-Star'da Türk Baskını

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ne 3'lük yarışması favorim, ne smaç yarışması favorim, ne maçın favorisi ne de MVP favorim hiç biri tutmadı. Bu yağmurlu İzmir gününde eve kapanıp bu organizasyonu izlemek hakikaten keyifli oldu.

Organizasyon 3'lük yarışmasıyla başladı. Ve ilk turda ben de dahil herkesin favorisi olan Simas Jasaitis 14 puan toplayarak, 9 puan toplayan Serkan İnan'la birlikte elendi. Finale çıkan üç isim olan Engin Atsür, James Baron, Ryan Toolson sırasıyla 17,22,20 atarak finale yükseldiler. Finalde Engin Atsür 19, James Baron ve Ryan Toolson 18 sayı attı ve böylece 3 sene üstüste 3'lük yarışmasının ünvanı Beşiktaş'ta kaldı. Bundan önceki iki sene de Ömer Ünver yarışmayı kazanarak ünvanı Beşiktaş'a getirmişti.

3 sayı yarışmasının ardından kısır geçmesi beklenen smaç yarışmasına geçildi. Favorim olan Jermareo Davidson 100 puanı bile geçemedi. Tarrance Kinsey'nin katılmamasından sonra yarışmaya dahil edilen Lonny Baxter bende hayal kırıklığı yarattı. İlk turda bence smaç organizasyonunun en iyi smacını 3. smacında vuran Sinan Güler 139 puanla 1. sırada, 135 puan alan Brandon Bowan'ın önünde finale çıktı. Final turu, ilk tura göre kısır geçti. Yarışmadaki tek Türk olmasının avantajıyla seyirci desteğini arkasına alan Sinan Güler, jüriyi de etkileyerek Brandon Bowan'ın önünde smaç yarışmasının şampiyonu oldu. Yarışmaya katıldığı 3. senede ilk şampiyonluğunu kazanan Sinan Güler, 2. organizasyonda da bi Türk oyuncunun şampiyon olmasını sağladı.

Günün son organizasyonu All-Star maçı da bi kaç hareket dışında yine her zamanki soğukluğunda geçti. Maçın 2. periyodunda giden elektrikler can sıksa da tekrar geldiğinde 3. periyod henüz başlamak üzereydi. 5 dakikalık bi bölüm kaçırdım orda da inanılmaz şovların döndüğünü düşünmüyorum. Eğer öyle olduysa da çok afedersiniz şansıma tüküreyim. Sonuç olarak Türk yıldızlar All-Star tarihindeki ilk galibiyetini koç Orhun Ene yönetiminde alarak tarihe geçti. Maça damgasını Kaya Peker 26 sayı 12 ribaund 5 asistle vurarak MVP ödülünü aldı. Engin Atsür 20 sayı 4 ribaund 5 asist, genç Furkan Aldemir 15 sayı 11 ribaundla etkili oldu. Yabancılar cephesinde skor bazında dengeli bi dağılım olsa da öne çıkan oyuncular 13 sayı 6 ribaund 5 asistle Mire Chatman, 16 sayı 2 ribaund 2 asistle Igor Rakocevic ve 13 sayı 3 ribaund 2 asistle Radoslav Rancik oldu. All-Star tarihindeki ilk galibiyetini alan Türk yıldızlarını başta koç Orhun Ene olmak üzere kutluyorum...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sinan'ı zorla birinci yaptılar böyle taraflı mal bi jüri ilk defa görüyorum.

Smyrna dedi ki...

yarışmadaki tek türk olmasından etkilendikleri aşikar...

biggins dedi ki...

ya bizim neyimize all-star..
bugün msn'inde yazdığın gibi aynen reis.. :)

metehansolo dedi ki...

yani herşeyi geçtim All-Star yapıosun her ne kadar 3.sanayi işi de olsa rica ediyorum fileyi yırtmayın ya hu

Ömer dedi ki...

orhun ene ne kadar antipatik biri oldugunu banvit macinda gosterdi bizlere akatlar'da, benden ona kutlama mutlama yok. ayik olsun, Besiktas adama etek giydirir.