17 Şubat 2010 Çarşamba

Guus Hiddink'le Anlaşıldı

Haftalardır dedikodusu dönüp duruyordu ve daha resmi açıklama yapılmadan BBC, Sky Sport işin çoktan bitirildiğini duyurmuştu. Sonunda resmi açıklama da geldi. 2+2 yıllık olmak üzere mucizelerin yaratıcısı Guus Hiddink milli takımın başında. Anlaşma Guus Hiddink'in Rusya ile anlaşması sürmesinden dolayı 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Hiddink'in yardımcılıklarını özellikle istediği Oğuz Çetin ve kaleci antrenörlüğünü Engin İpekoğlu yapacak. Hiddink bir de ismi daha sonra açıklanacak bir Hollandalı antrenör getirecek. Oğuz Çetin'in milli takıma birşey vereceğini düşünmüyorum. Fatih Terim zamanında yutan eleman modunda olan Oğuz Çetin'in defteri o zaman dürülmeliydi bana kalırsa. Yine de isteyen Hiddink olunca durup bir düşünmek gerekiyor. Öncelikli hedef ne olursa olsun önümüzdeki 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılmak olmalı. Zaten olmazsa Hiddink'in arkasında o baskıdan sonra kimsenin durabileceğini sanmıyorum. Umarım ülke futbolumuz için hayırlı bir anlaşma olmuştur. Tekrardan Türkiye'ye hoşgeldin Hiddink...

6 yorum:

efe dedi ki...

başta medyadaki hiddink goygoycuları olmak üzere milyonlarca dövizi bu adama veren herkese ve kendi ülkesinin yetiştirdiği değerlere güvenmeyip amerikayı yeniden keşfetmeye çalışan insanlara hayırlı olsun.bize de yazıklar olsun..

Smyrna dedi ki...

verilen milyonlarca döviz babasının hayrına verilmiyor. adam da milyonlarca dövizi bana verin diye mahmut özgener'in boğazını sıkmıyor.

adamın başarılı olmadığı Fenerbahçe ve Real Betis dışında hiç bi takım yokken bu eleştiriler, özellikle de adam daha görevine başlamadan yapılan bu eleştiriler çok anlamsız.

güvenç kurtar, hikmet karaman, saffet susiç, erdoğan arıca, gigi multescu, nejat biyediç, rasim kara, ümit kayıhan gibi isimlerle dolu türk futboluna hiddink geldi. hani şu sadrazamın sol bacağı olan adamın şişkin egosu ve küçük dağları ben yarattım havası yüzünden. o adam yüzünden türkiye, isviçre maçı gibi bir rezalete sahne oldu. ersun yanal denilen adam bilgisayar verilerinden yararlanıyor diye cm'ci yaftası yedi, bi adamı milli takıma almadı diye dar ağacına çıktı. şenol güneş'in saçı çirkin diye vizyonu olmayan bi teknik adam damgası yedi. neyden bahsediyoruz ki? hangi değerler..? higuan'i, diatta'yı aldıran ertuğrul sağlam mı? her maç türkiye'nin en kötü futbolunu en çirkin futbolunu en aşağılık futbolunu oynatan adamları yerden kalkmayan tolunay kafkas mı? rıza çalımbay mı, mehmet özdilek mi, televizyonda ahkam kesmekten başka bi başarısı olmayan rıdvan dilmen mi, bülent uygun mu? abdullah ercan mı, ogün temizkanoğlu mu, yurtdışında oldukça uzun bi süre çalıştıktan sonra ülkesine gelen ve sudan çıkmış balığa dönen muhsin ertuğral mı?

adam daha takımın başında 1 kez sahaya çıkmadan eleştirilen şey ne? topu görseler bomba diye karakola götürecek olan kore halkını başarılı yapması mı, haka dansı ve aborjinlerle başarıyı yakalaması mı, rusya'ya gidip kapısında yatan abromovich mi? yanlış olan ne anlamıyorum / anlayamıyorum...

The Eagle Abroad dedi ki...

Abim hiddink milli takima geldiyse , yilmaz vuralda besiktasa gelir demekki.. Yoksa yilmaz vural hakikatten denenmeliydi..

Smyrna dedi ki...

Bize Bilic bi gelse aslında...

efe dedi ki...

hiddink gittikten sonra takımların hali ne oluyor acaba?avusturalya milli takımı ne halde ya da g.kore?bir kaç turnuva başarısı için adama milyonlarca euro veriliyor ve bundan büyük bir çoğunluk mutluluk duyuyor,anlamıyorum gerçekten..

Smyrna dedi ki...

hiddink gelmeden önce neydik ki hiddink gittikten sonra ne olalım?

ayrıca soruna cevap vermek adına kore'den örnek vereyim. hiddink'le yarı final sonrası kore futbolunda gözle görülür bir yükselme oldu. hiddink ayrıldıktan sonraki sene doğu asya turnuvasını kazandılar. 2 sene sonra da olimpiyatlardaki futbol dalında en iyi derecelerini yaptılar. manchester'da, celtic'te, bolton'da, monaco'da, wigan'da oynayan milli oyuncuları var...