7 Şubat 2010 Pazar

Lokum Gibi Kura

Yazıya Türk basını klişesiyle başlayayım dedim. 2012 Avrupa Şampiyonası kuraları çekildi. Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği turnuvada şanslı bir kura çektiğimizi söyleyebilirim. Grubumuzda Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan var. Hiç bir deplasmanda sıkıntı çekmeyeceğimiz ve özellikle Almanya'da kendi evimizde oynar gibi oynayacağımız kesin. Kazakistan ve Azerbaycan ile hangi hava ve saha şartlarında oynayacağımız önemli. Her turnuvaya playoff'tan katılmayı ilke edindiğimiz gibi bunda da öyle bir ilke peşinde koşmak istemiyorsak Almanya'dan 4 puan, en kötü 3 puan almalıyız. Belçika kolay gibi gözükse de arkadan sağlam bir jenerasyon geliyor. Dikkat etmek lazım. Letonya, Moldova gibi garip ülkelere puan kaybetmeyi sevdiğimizden Kazakistan ve Azerbaycan deplasmanlarına da dikkat çekmek lazım diyorum. Sonuç olarak beni memnun eden bir kura oldu. Bir de artık Hiddink'in geldiği açıklansa da arkamıza yaslanarak oynayacağımız maçların tadını çıkarsak. Umarım geç kalmamışızdır...

İngiltere, İsviçre, Bulgaristan, Galler, Sırbistan - Fransa, Romanya, Bosna Hersek, Belarus, Arnavutluk, Luksemburg ve İspanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, Litvanya, Liechtenstein grupları da oldukça sert gruplar oldu. Umarım 2012'de yer alırız. Şimdiden kolay gelsin...

7 yorum:

aciftelerli dedi ki...

kaç takım katılıyor bu sene? bi değişiklik olacak falan deniyodu hiç haberim yok...

efe dedi ki...

avrupa kupasında ya da dünya kupasında hangi ülke yabancı bir teknik direktörle başarılı olmuş ki biz olalım..

aciftelerli dedi ki...

Türkiye, Şenol Güneş'le 3. olmuştu.. benim hatırladığım yabancı teknik direktör bu...

o çirkin Türkçesiyle Türk olduğuna inanmıyorum Şenol Hoca'nın =)

Smyrna dedi ki...

samuray;

guus hiddink hangi takıma giderse gitsin hepsinde o turnuvaya katıldı ve katıldığı tüm turnuvalarda ses getiren takımlar yarattı. hiddink'i sonuna kadar isterim.

altuğ;

grup birincileri direk, en iyi 2. direk katılıyor. diğer 2.'ler çift maçlı eleminasyon sistemiyle playoff oynuyor. şampiyonaya katılırsak playoff'tan katılırız. almanya'yı geçebileceğimizi düşünmüyorum şahsen...

metehansolo dedi ki...

şimdi şahsi fikrim birincisi fikstür ikincisi de diğer takımlarla yapılan maçlar.

Almanya'ya 6 puan kaybettiğimizi düşünelim ki çok zor, Avusturya ve Belçika'nın ulusal nefretleri dolayısıyla Almanya maçına asılacaklarına inanıyorum bu durumda bu adamlar burada en azından 2 puan bırakırlar.

Kışın ortasında ki bir Kazakistan deplasmanında saçma da bir mağlubiyet alırlarsa biz bu gruptan 1.çıkarız.

Ama tabii ki diğer tüm maçları kazanmamız belki Belçika'ya dışarda 1 puan verilebilir ve Orta Asya fikstrümüzün son bahar zamanlarına denk gelmemesi gerek.

Smyrna dedi ki...

Azerbaycan ya da Kazakistan deplasmanında banko puan bırakırız. Belçika'yla İstanbul'da berabere kalırız. Avusturya'yı içerde dışarda yeneriz. Almanya'yı iki maçta da yensek de çıkamayız :)

Playoff'te 3. dünya ülkesi gelir, basının şişirmesiyle gaza geliriz. Sabri istiklal marşını avazı çıktığı kadar okuyup 45. saniyede penaltı yaptırır. Guus Hiddink 5 numaranın aşil tendonuna bas diye direktif verir. Hedef DK 2014 olur :)

efe dedi ki...

1990-1991 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdı. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesi Hollanda ile yarı final sevinci yaşadı ancak; Brezilya'ya kaybetti.2002 FIFA Dünya Kupası’nda Kore Cumhuriyeti’ni yarı finale taşıdı. 32 yıl aradan sonra Avustralya’yı Dünya Kupası finallerine taşıdı. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Rusya'yı tarihinde ilk kez yarı finale ulaştırdı. Şu an halen Rusya Milli Takımı'nı çalıştırmaktadır.


bu yazı viki'den alıntıdır.vurgulamak istediğim nokta çalıştırdığı milli takımlara bak.hangisi bizim ülkemize benziyor yapı olarak?hiçbiri.ya oturmuş bi futbol kültürleri var ya da futbola yeni yeni sempati duymaya başlamış ülkeler :)
kariyerine diyecek hiç bir şey yok fakat terimin aldığı ücret tartışma konusu oldu ülkemizde.bu adamı getireceksin ilk 2-3 maç sallanacak milli takım gör sen o zaman nası kıyamet kopacak.hatırladığım kadarıyla geçen sene bi açıklaması vardı;milli takım kariyerini sonlandırmak istiyodu.o sözlerden sonra gelirse babasının hayrının değil canlı'nın çekiciliğine gelecek.neyse uzun konular bunlar yüz yüze konuşuruz.
not : ufak bi araştırma yaptım netten,dünya kupası ve avrupa kupası tarihinde şampiyon olmuş bütün takımların teknik ekibi yerli..