9 Şubat 2010 Salı

NTV & NTV Spor

Sonunda bloklar arası geçişten, Hakan Şükür tipi çağdaş santrafordan, kolektif uyumdan, hücum varyasyonundan, gol sonrası of of of of oooofff'lardan kurtulduk. NTV, Milli takımın Euro 2012 ve DK 2014 eleme maçlarının yayın haklarını aldı. Anlaşma ile kasadan 28 milyon 150 bin dolar, vergileri ile birlikte 33 milyon 217 bin dolar çıkacak. Şöyle bi maliyet analizi yaparsak Euro 2012 grup maçları toplam 5 maç, DK grupları daha belli değil, onda da 6 takımlı gruba düştüğümüzü farzedelim. Onda da 5 maç. Maksimum 10 maç, maç başı 3,3 milyon dolar. Digiturk vergiler dahil toplam 4 yıl için 1 milyar 968 milyon dolar ödeyecek. Haftada minimum 4 maç yayınlasa 4 yılda 544 maç yapar. O da maç başına 3,6 milyon dolara geliyor. Yayın hakları için Digiturk'ün hatrı sayılır bi meblağyı da müşterilerinden aldığını düşünürsek NTV'nin bi yerde hata yaptığını görüyüroruz. Neyse sonuç olarak bizi ATV ve TRT işkencesinden kurtardıkları için teşekkürler. Ama acilen o Türkiye'nin en iyi spor servisine yakışmayan görüntü kalitesine önem vermeleri lazım. TRT'de bile daha iyi oluyor maç yayınları. Bi Trömsö maçını falan hatırlıyorum da, 320x240 çözünürlükte maç izliyorum zannetmiştim. Dediğim gibi görüntü kalitesine de çözüm bulurlarsa kaymaklı ekmek kadayıfı olacak...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

fenerbahçe şakşakçısı ntvspor'u nerenizle izliyorsunuz da böyle dibiniz düşüyor.

Smyrna dedi ki...

sayın adsız

Türkiye sınırları içinde daha iyi bir spor servisi mi var acaba?

şansal?
erman?
ömer üründül?
ahmet çakar?
sabri ugan?
gökmen özdenak?
ziya şengül?
ertem şener?

efe dedi ki...

ahmet çakar (H)

Smyrna dedi ki...

ilker yasin (H)

Adsız dedi ki...

20 tane futboldan anlayan spikerin olması maç yayınına bi katkı sağlamıyorki sonuçta trt kesinlikle bu işi biliyor bi ömer üründül yüzünden silmek olmaz.

memo dedi ki...

Yanlız hesabında şöyle bir yanlışlık var bebeğim. Hatta 2 yanlışlık. 1-) Maçlar açık kanal ve milli maç. Her maçın (eğer son maç formaliteyse falan biraz düşer) Hiç yoksa 5 milyon kadar izleyicisi var ve bu sadece elemeler. Şimdi 2-) Eğer Türkiye Dünya kupası yada Avrupa Şampiyonasına giderse maç saıyısı minumum 16'ya ki eğer gidersek yarı final yapmadan gelmiyoz :) 22'e çıkabilir. Tabi bu son altı maçı da - her birini - minumum 7 ile 10 milyon arası insan izliyor, (bknız euro2008 ve world cup 2002'deki toplumsal eve, kahveye kapanma). İki kupa'da avrupa saatiyle prime time dönemine denk gelicek. Var geç sen ntv ve ntvspor'un yapacağı vurgunu. Zaten hiç bir kupaya katılmasa bile Türkiye, Ntvspor'un yaptığı aynı Telokomun yaptığı gibi biz de bu işte varız demenin atarlı bir yoludur. Zaten senin de iktisat alanında olduğu gibi bu tip büyük markalar bazen zarar pahasına marka değerleriyle diğerlerinin üzerine geçmek için benzer hamleler yaparlar.