30 Eylül 2010 Perşembe

Rapid Wien - Beşiktaş

Gecenin iki tane kilit fotoğrafı var. Hani hiç birşey yazmasak bile o iki fotoğraf geceyi özetleyebilir. İlk 11 belki de Trabzonspor deplasmanı düşünülerek kenarından köşesinden kırpılmıştı. Değişmeyen şey Hakan Arıkan'ın üstüste yaptığı 2 hataya rağmen ilk 11'de olmasıydı. Yalan yok, çok kızdım Schuster'e maçtan önce. Çok büyük risk aldı. Sonunda da kazanan oldu.

Quaresma sakatlanıp oyundan çıkana kadar ilk 25 dakika mahvetti Rapid Wien sol kanadını, direkten dönen topta da sakatlandığı pozisyonda da şanssızdı. O andan itibaren çoğu Beşiktaşlının maç konsantresi yarı yarıya düşmüştür. Sonuçta şu anki oyunlarıyla Quaresma, Guti, Bobo ve Ernst takımın herşeyi. Quaresma'sız bir Trabzonspor deplasmanı... Allah yardımcımız olsun.

İkinci yarıda avel avel sahada dolaşırken hiç olmayan bir pozisyonda ilk yarıda topu dışarı ittiren direk Veli Kavlak'ın şutunda içeri aldı. Bu şanssızlık mı şans mı tartışılır. Bana göre şanstı. Yediğimiz golden sonra kendimize geldik. Manisaspor'dan geldiğinden beri oyununu bir kademe ilerletemeyen ve tek vasfı hızlı koşmak olan Holosko'nun takipçiliği ve kalecinin büyük hatasıyla 5 dakika geçmeden beraberliği yakaladık ve o moralle bir daha oyunun kontrolünü hiç kaptırmadık. Guti resmen futbol için yaratılmış. Top ona geldiğinde rahatlıkla arkama yaslanıp vereceği pasları izliyorum. Yine müthiş paslar attı. Gol ardından Holosko iki yüzde yüzlük pozisyonda pas vermeyip şut çekerek saç baş yoldurdu. Krize giren maça çare yine Bobo oldu ve Beşiktaş tarihinin Avrupa Kupaları'ndaki en golcü yabancı oyuncusu olma rekorunu perçinledi. Oktay'a da bir adım daha yaklaştı. 85. dakikada Schuster'e yüklenenleri utandıran iki kurtarış yaptı Hakan. İkincisi sakatlanma pahasınaydı. Helal olsun. Kurtarışı için değil, o özveriyi gösterdiği için. Sonuç olarak çok ama çok önemli bir galibiyet aldık. 2 maçta 6 puanla İnönü'de ağırlayacağımız Porto'yu beklemeye başladık. Oradan alacağımız bir 3 puan grup maçlarını bizim için bitirir. Şimdi sırada Quaresma'sız çıkılacak Trabzon deplasmanı var. İşimiz zor ama bu takım bu sene kazanmayı alışkanlık haline getirdi. Teşekkürler çocuklar, teşekkürler Schuster...

1 yorum:

maf dedi ki...

`mac konsantrasyonu` olacak, g.zan gibi konsantre deyip durma :)