4 Haziran 2011 Cumartesi
Likörlü Romlu Kahve
Diyete yine yeni yeniden deyip başladık ama baltaları gömdüğümüz yeri elbet unutmadık. Şu sıcak yaz günlerinde iç serinleten bir tarif daha.
Malzemeler :
Hare Muz Likörü (2 shot)
Malibu Rom (1 shot)
Filtre Kahve
Taze Nane Yaprağı
Buzdolabı
Buzluk
Muz likörünü ve malibu'muzu buzluğa koyup donma seviyesine gelmeden çıkarıyoruz. Maksat amaç soğukluğu sağlayabilmek. Taze nane yapraklarımızı buzlukların içine koyup buzdolabına atıyoruz. Naneler buzun içine hapsoluyor. Filtre kahvemizi tercihe göre sıcak ya da soğuk yaptıktan sonra buzluktan çıkardığımız likörü, romu ve nane yapraklı buzları kahvemize ekliyoruz. Kısa zamanda yapılabilecek güzel bir içki olduğu kanısındayım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Malibu ne kadar ki:)
Yapalım, bakalım.
Ege
aha işte bu kadar (elle takribi bi uzunluk gösterilir)
yapın efenim yapın. afiyet şeker olsun...
Yorum Gönder