21 Ekim 2009 Çarşamba

CL | Wolfsburg - Beşiktaş


Şampiyonlar Ligi kaderimizin en önemli maçına çıkıyoruz. Bol tavşanlı, filli kadroyla çıkarsak 3-4 farklı yenilgi kaçınılmaz. Ve 1,5 yıllık süreçte en önemli maçlara şapkadan çıkan hayvanlarla hazırlandık. Herkesin kafasındaki kadroyla çıkarsak, Mustafa Denizli normal insanlar gibi düşünüp en az 7-8 kişide hemfikir olabilirse beraberlik, futbol şansı da yanımızda olursa galibiyetle dönebiliriz. Alınacak 1 puan 3.lük şansımızı devam ettirir, 3 puan alırsak ilk 2'ye oynamaya devam edebiliriz. Zira İnönü'de daha iki maçımız var. Düşünmek bile istemiyorum ama 3te 0 yaparsak sonraki maçlarda alabileceğimiz maksimum puanı alıp ülke puanına katkı sağlamaktan başka bi misyonumuz olabileceğini sanmıyorum.

Wolfsburg hücum gücü oldukça etkili bi takım. Misimovic, Grafite, Dzeko ve Martins gibi isimlerle gol yollarında etkili oluyorlar. Orta sahada kaptan Josué ve Karim Ziani, defansta da Andrea Barzagli oldukça etkililer. Burada önemli bi tavşan kuralımız var. Fink ve Ernst orta göbekte mutlaka yanyana oynamalılar. Bu maç orta sahada İbrahim Toraman'ı, Ekrem'i, Uğur'u, Serdar Özkan'ı ya da Tello'yu kaldırabilecek bi maç değil. Sivok 2 sezondur olan Sivok profilinden uzak bi maç oynamalı, ilk 15-20 dakikada göreceği bi sarı kart maçta başımızı çok ağrıtabilir. Ferrari-Sivok ikilisine çok güveniyorum. (böyle dedim ya göbekte Ferrari-İbrahim Kaş oynar, Sivok'da orta sahaya geçer) Holosko'nun yokluğunda sağ kanatta Serdar Özkan başlamalı. Bunu diyeceğimi, isteyeceğimi hiç sanmıyordum ama Serdar Özkan bu seneye gerçekten etkili başladı. Tabi Mustafa Denizli burada da çomağı sokup Serdar'ı her maçın 55-60. dakikasında oyundan aldı. Solda fazla bir alternatifimiz yok. Bu sene yokları oynayan Tello'yu oynatıp dua'lara sığınacağız. İleride de büyük bi hengame var. Yine şapka tavşanı kategorisinden bu maç Nobre'yle başlayabilir. Nobre'de gelip maçı defansif orta saha mevkisinde geçirir. Nihat maçı tek forvet tamamlar. Solda da tanıdığım Mustafa Denizli, İbrahim Üzülmez'i oynatmak gibi bi şaka yapacaktır.

Maç içinde olaylar eğrisi doğrusuna denk gelirse işimize yarayacak bi sonuçla dönmemiz gayet olası. Yeter ki amatörce hatalar yapmayalım ve şans bu kez bizim yanımızda olsun. İşte bu da benim tavşansız kadrom ;

------------------- Hakan Arıkan --------------------

Ekrem Dağ --- Ferrari ------- Sivok --- İsmail Köybaşı

Serdar Özkan --- Ernst -------- Fink ------- Tello


--------------------
Nihat --------------------------

--------------------------- Bobo --------------------

Hiç yorum yok: