26 Kasım 2009 Perşembe

CL | Manchester Utd - Beşiktaş #2

19.03. Golün geldiği an. Yok böyle bi mutluluk. Analizi yapılacak, taktiği, tekniği zırvalanacak bi maç değil. UEFA için kapıştığın rakibin 1-0 geriye düştüğü maçta kendi için gerekli olan skoru 2-1 le alıyor ve farkı 6 puana çıkarıyor. Maç bitiyor, yarım saat sonra Old Trafford'a, Manchester United'ı yenmek zorunda olarak çıkıyorsun.

Sir, beklendiği gibi yedek ağırlıklı bi takımla sahaya çıkıyor. Anderson, Vidic, Neville gibi isimlerle de gençleri destekliyor. Biz klasik düzenimizin dışında bu maçlık tavşanlık görevini İsmail Köybaşı'na veriyoruz. -Belki bu tavşan Fenerbahçe maçında da oynayacaktı ama sakatlık izin vermemişti.- Gol harika bi zamanda geliyor, ve bu sene ustalaştığımız işe, alan savunmasına, defansa dönüyoruz. Fink Ernst ikilisinden Ernst geldiği günden beri belki de en silik maçını oynuyor, Fink'te 70'ten sonra düşmeler başlıyor. İbrahim Üzülmez-İsmail Köybaşı kanadı defansif olarak harika bi oyun oynuyor. İbrahim Üzülmez şu son oynadığı iki maçla +2 senelik daha kontrat imzalıyor. Ferrari yine yine yine mük-kem-mel oynuyor. Tello, İbrahim Toraman ikilisi günün şanssız isimlerinden, maçı tamamlayamıyorlar (geçmiş olsun) ama oynadıkları dakikaya kadar oldukça iyi işler yapıyorlar. Dakika 86'da İbrahim Kaş, yürekleri ağızlara getiriyor. Dakika 86, Manchester Utd. 1-0 geride, maç Old Traffod'da, o pozisyonda bi müdahale olmasa bile hakemin bu etkenlerden etkilenmeyip düdüğü ağzına götürmemesi gerçekten takdire şayan. Ben biiiiitt, biiiiiiiiittt diye bağırırken, dua dua üstüne ederken yan hakemden +5 tabelası kalkıyor ve Rüştü "çekilin benim sıram geldi" modunda kariyerinin başından esintiler sunuyor. Kaleci Foster kaleyi terkedip çıkıyor, Rüştü çıkarıyor, Macheda altıpas içinde bomboş kafa vuruyor, Rüştü çıkarıyor, Carrick ceza sahası yayı üstünden köşeye vuruyor yine Rüştü çıkarıyor. Topu havaya dikiyor, veeeee ...

Wolfsburg kendi kaşındı, ama iyi de oldu. Artık Armin Veh düşünsün diyorum. Gruptan çıkmak istiyorlarsa mutlaka ama mutlaka Manchester United'dan puan almak zorundalar, bizim maçı riske atamazlar. Wolfsburg ilk etapta kendine, sonra bize bağlı. Biz de ilk etapta Wolfsburg'a, sonra da kendimize bağlıyız. 10-0 yensek bile, Wolfsburg, Manchester United'dan puan alamazsa sonuncu olup Avrupa defterini kapıyoruz. Wolfsburg puan alırsa, bize 1-0 yetiyor. 2-1 yenersek ilk maç da 2-1 bittiğinden iş tekrar 3'lü averaja dönüyor, yine eleniyoruz. Sonuç olarak Wolfsburg'un alacağı puan + 1-0'lık veya 2 farklı her hangi bi galibiyet bizi UEFA'ya taşıyor.

Sen başarırsın Beşiktaş'ım, sen başarırsın...



İşte gol, işte Tello, işte 23 maçlık serinin sonu...

Hiç yorum yok: