31 Ocak 2010 Pazar

Her Seçim Bir Kaybediştir

Biraz erken bir yazı olabilir ama bu saatten sonra seçim sonucunun değişeceğini düşünmüyorum. An itibariyle açılan sandık sayısı 11, kalan sandık sayısı 9. Demirören - 2514, Aksu 1513. Türk futbol tarihinin açık ara en kötü başkanı, Süleyman Seba'nın 16 yıl başkanlık yaptığı kulüpte, bu kongreyle birlikte 9 yıl başkanlık koltuğunda oturmuş olacak. Dünya üzerinde başka bir kulüpte bu olaylar yaşansa şaka gibi gelirdi. Ama burası Beşiktaş. Her an, her şey yaşanabilir. 107 yıllık spor kulübü başta futbol olmak üzere hiç bir branşta kalıcı başarı sağlayamadan geçen 5,5 yılın ardından halinden çok memnun bir şekilde mevcut başkana göreve devam et oyu veriyor.

Bu saatten sonra yapılacak şey gayet bariz belli. Biraz romantik bir düşünce olacak, hatta Türkiye şartları için imkansız bir düşünce olacak ama; elin İngiliz'i yapabiliyorsa, satılmamış, büyük Beşiktaş taraftarı da üstesinden gelebilir. Bahsettiğim şey dünya futbolunun en önemli kulüplerinden Manchester United'ın Amerikalı Malcolm Glazer'a satılması sonucu bu durumu protesto eden 3000 Manchester United taraftarının İngiltere Futbol Federasyonu'na başvurup yeni bir takım kurup kulübü amatör kümeden başlatarak onur mücadelesine başlamasıdır. Takım Football Club United of Manchester adıyla UniBond League Premier Division'da mücadele ediyor. Şu anda 20 maçta topladıkları 26 puanla 20 takımlı ligde 15. sırada, ama taraftarı mutlu. En azından huzurlu.

31 Ocak 2010, bu blog duracak. Allah ömür verirse 3 sene sonraki seçimlerde dönüp baktığımızda Beşiktaş'a dair hiçbir şey bulamayacağız. İşimiz gerçekten zor, Allah peygamber sabrı versin demekten başka yapabilecek birşey gelmiyor elimizden. Göz göre göre 107 yıllık kulüp bir zengin piçinin oyuncağı oldu ve buna hiç kimse engel olamadı. Oyunu satanın çoluğundan çocuğundan çıksın. Murat Aksu adam gibi adammışsın. Şu sözde Beşiktaş'ın önde gelenleri diye atfedilen isimler kendi taşaklarının derdindeyken sorumluluk aldın, elini taşın altına soktun. Şahsım adına teşekkürler.

Yeeeteeerrr, Yıldırım Demirören yeeetteeerrr...

6 yorum:

umut işbilir dedi ki...

bi' ara halkın takımı denendi, beşiktaşlı beşiktaşın sahibi olacak dendi. ne olduysa kaynadı gitti o.

keşke böyle şeyler yapılsa, uygulansa.

Unknown dedi ki...

haklısın arkadaşım da bunu dediğin zaman bu sefer de amatör kümeden başlamayı kimse hazmedemicek...bizim milletin kötü bi yanı var komşum ne der tanıdıklar ne der fln die bişe var bizde... bunu yapmaya kalktıımızda fenerli ne der gs li ne der vs. diyenler çıkcak ortaya ama yapalım bence böyle bi proje olsun ben her türlü desteğe varım.. 21 yaş altı ve 18 yaş altı takımı da amatör ligden başlattık mı zaten kaliteli oyuncular var 4 5 yılda lige çıkarlar..kongreye siyaseti alet edip oyların yön değiştirmesine neden olanları da kınıyorum...adam hangi siyasi görşten olursa olsun önemli olan beşiktaşlılığı ve yöneticilik becerisi...ama işte burası türkiye dedirtecek şeyler oluyo.. MAALESEF... bu blog için teşekkür ediyorum kardeşim...böyle bi çalışma olursa da haberdar etmeni rica ediyorum..

Smyrna dedi ki...

desteğiniz, ilginiz için teşekkür ederim. bize düşen görev bu yazıyı olabildiğince çok kişinin okumasını sağlayabilmek. ben sadece fikirsel bazda birkaç şey yazdım. kibriti çaktım, ateşi büyütecek olan yine Büyük Beşiktaş Taraftarı olacak...

GK dedi ki...

Beşiktaş yerlisi olan Beşiktaşlıların 2-3 haftada bir çekirdek çitleyip maçını izleyeceği bi takımdan başka bişey olmaz.Bu tarz bir adım atılır ise büyük kitlelerin (en azından şu an Beşiktaş JK tribününü kovalayan kemik tayfa dışında) bu oluşumu destekleyeceğini takip edeceğini düşünmüyorum.

Tasvip etmediğim şekilde bizim tribün grubu da benzer bir hareketle (klüp adından Çanakkale adının silinmesi,klübün taraftarı futbola küstürmesi,şirketleşmesi vs vs sebeplerden dolayı) Çanakkale 2.Amatör kümeden bi ekip kurarak başladı ve şimdi şehri profesyonel liglerde temsil eden tek klübü bırakıp amatör ligdeki takımı desteklemeye çalışıyorlar.O da olmuyor tabi ilgi düşük,10-15 kişi anca gidiyor maçlara.Ne oldu? Ne amatör ruhu kurtarabildiler ne de kızdıkları klüp yönetimini cezalandırabildiler.Değişen hiç bir şey olmadı.Tribünde sen yoksan başkası var sen gidersen o gelir oturur aynı koltuğa.Camialar için tribündeki grupların kişilerin önemi yok."Çarşı vardı bir zamanklar artık yok" demez kimse.Çarşı gider başka bir grup kurulur.Milyonlarca taraftarı olan klüpler için 100-200 kişi sorun olmaz.İstenen tepki bu yolla verilemez,ses getirmez bu tarz girişimler.Bu hareketi düşünen Beşiktaşlı arkadaşların çoğu bu durumun farkında,Bile bile yıllarını verdiğin gençliğini çürüttüğün tribüne takıma klübe kızıp gitmek akıl karı değil.Ki tribünden vereceği tepki ile klüpte bir çok şeyi değiştirebilecek güçte büyük bir topluluk iken bu yolu seçmek mantıksız.Türkiye'de büyük klüpler içinde taraftarın idari gidişata en büyük etkiyi yapabileceği klüp Beşiktaş'tır.İlk etapta tribünden tepki vermek en akıllıca hareket olacaktır.Bu tarz oluşumlar fevrilikten öte değildir nazarımda.

Teşekkürler.

Smyrna dedi ki...

Öncelikle ben teşekkür ederim yorum için.

Çanakkale Dardanelspor'un böyle bir oluşuma başvurduğundan haberim yoktu. Şu an öğrendim ve ağzımdan dökülen kelimeler "helal olsun" oldu. Yazıda da belirttiğim gibi Türkiye şartları için romantik bir proje olarak görülebilir ama sezonun bundan sonraki maçlarındaki taraftar tepksine (gerek tezahüratsal gerek de sayısal bazda) göre bu proje şekillendirilebilir. Tribünde gösterilen tepkiden sonra dayak yemektense Beşiktaş'ı özüne döndüren böyle bir projeyi aklı başında her Beşiktaşlı destekleyecektir diye düşünüyorum.

GK dedi ki...

Beşiktaş özünden kopmuş değildir.Buna katılmıyorum.Hatta özüne dönmek adına en büyük fırsatı yakalamıştır Demirören'in tekrar seçilmesi ile.Zannediyorum ki Türkiye'de bu zamana dek yaşanmış en büyük tribün tepkisi bu önümüzdeki bir kaç ay içinde yaşanacak ve eminim ki Demirören 3 yıllık görev süresinin 3te 1ini dahi dolduramadan görevinden "ayrılmak zorunda" kalacak.Bunu gerçekleştirecek olan kuvveti "herkezden bağımsız" Beşiktaş taraftarında görebiliyorum.Klübünüz ne bizim ki gibi bir ticarethane ne de Man Utd gibi zenginlere satılan bir mal haline dönüşmedi henüz.Durumunuz o kadar da vahim değil.O açıdan bu tarz hareketler tekrar söylüyorum fevrilik ile yapılacak hareketlerdir.Beşiktaş taraftarı bu seçimden sonra oturup bişeyleri düşünecek ise düşünecekleri şey kesinlikle bu olmamalıdır.