5 Şubat 2010 Cuma

Henrik Edward Larsson

Benim için gerçek bi efsanedir kendisi. Özellikle o yeşil beyazlı formayla yaptıkları, Celtic Park'ta attığı goller, gol sevinçleri, saç stilleri... Celtic'te oynadığı 221 maç 174 gol ve 0.74 gibi olağan üstü bi ortalama. İki defa çok ciddi sakatlık geçirmesine rağmen 33 yaşından sonra Barcelona'da geçen iki sezon ve ardından Sir Alex Ferguson'un isteğiyle 3 aylık imzalanan kiralık kontrat. Helsingborg'a dönüş 38 yaşında 84 maçta 38 gol.

Larsson'u yeşil sahalarda 525 maçta attığı 325 gol kesmemiş olacak ki Helsingborg'da futbolu bıraktıktan sonra İsveç'te florbol oynamaya başladı. Bi de şansını parke üstünde, elde sopalarla denemek istedi. Pek sarmamış olacak ki şu anda İsveç 2. lig takımlarından Landskrona BoIS takımının teknik direktörlüğünü yapıyor. Büyük oyunculardan her zaman büyük teknik direktörler çıkmıyor, ve hatta genelde kulübede sıkıntı bile yaşıyorlar. 2009 yılında 30 maçta 12 galibiyet 14 mağlubiyet ile 16 takımlı ligde 8. oldular. Bu sene İsveç'te daha lig başlamadı. Bakalım neler yapacak Larsson.

Çocukluğumuzun futbol idolleri de yavaş yavaş yeşil sahalardan çekiliyorlar. Aralarında çocuklarımıza anlatacağımız o kadar çok futbolcu geçti, gitti ki... Bu seri bitmez...

3 yorum:

metehansolo dedi ki...

tarihin en iyi 10 forvetindir biridir bana göre...

Smyrna dedi ki...

kesinlikle. ama kariyeri boyunca underrated olarak kaldı bence son seneleri hariç. gerçi celtic'te kalmak kendi tercihiydi. o yüzden suçlayamayız...

metehansolo dedi ki...

çoğu insan bence Larsson'dan Barça - Arsenal finalinde etkilendi sanırım 33 yaşındaydı o zamanlar ve Arsenal'i darmadağın etmişti.