26 Ağustos 2010 Perşembe

Marco Mehmet Aurelio

"Şirketimiz Real Betis oyuncusu Mehmet Aurelio ile yıllık 750.000 € garanti ücret ve 25.000 € maçbaşı ücreti karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalamıştır. Anlaşma karşılığında Real Betis'e sözleşme fesih bedeli ödenmeyecektir."

Öncelikle kontrat olarak gerek garanti ücreti gerek bonservissiz alınışı gerekse takımın ihtiyacı göz önüne alındığında harika bir transfer. Unutmayalım ki ülkedeki defansif orta saha yokluğundan ya da olanların kalitesizliğinden bu adam zamanında Türk yapılmış ve milli takıma seçilmişti. Bu kriterlerle birlikte müthiş bir transfer yaptığımızı söyleyebilirim. Ernst ve Necip'i yedekleyebilecek zamanı gelince onlar yerine oynayıp rotasyonu oluşturabilecek Türk bir orta sahamız oldu. Hem de makul sayılabilecek bir ücrete.

Gelelim işin etik kısmına... Transfer sonuna kadar mide bulandırıcıdır. Üzerinde Beşiktaş forması bulunan bir futbolcuya arkadan saldırmak kepazeliğin önde gidenidir. Zamanında bu hareketinden dolayı Aurelio itin götüne sokulmuştur. Şimdi ama Ricardinho küfür etmese Aurelio da vurmazdı demek de en az Aurelio'nun yaptığı kadar kepazece bir davranıştır. Bu transferle bazı sarı lacivert renkli insanlar dalga geçecek konu bulduklarını zannediyorlar. Unutmasınlar ki taraftarına camiasına ana avrat söven bir futbolcuyu alıp baş tacı yaptılar, kaptanlığa kadar yükselttiler. Keza Fatih Akyel ve Emre Belözoğlu da cabası. Herkes önünden yesin. Kimse hasetlik yapmasın. Aurelio çıkıp topunu oynar. Kimi zaman protestolara göğüs gerer, kimi zaman iyi oyunundan sonra alkışlanır. Ama asla ve asla tribün ile oyuncu arasında bir sevgi bağı olmayacaktır. Kulübün büyük hedeflerinde kulübe hizmet edecek ve parasını alıp yoluna bakacaktır. Bundan fazlasını da Beşiktaş taraftarı kendisinden beklemiyor, Aurelio da ekstra bir destek beklemesin.

Bu hamleden sonra güzel bir haber daha geldi Schuster kanadından. Helsinki rövanş maçı öncesi Erhan Güven ve Uğur İnceman Helsinki'ye götürülmedi. Bildiğim kadarıyla iki ismin de bir sakatlığı falan yok. Umarım tez elden bir sağ bek alınıp Erhan'a yol verilir. Aurelio transferinden sonra Uğur ise zaten gidecektir. Transfer sezonunun bitmesine kaldı 4-5 gün. Son bir hamleyle bitiriciliği yüksek bir forvet ve sağ bek aldık mı takımda eksik gedik kalmayacak. Performans olarak şu an için birşey söylemek zor ancak kağıt üstünde bu takım Beşiktaş tarihinin en etkili takımlarından biri olmuştur. Top şimdi Schuster'de. Umarım inatlarına devam etmez...

1 yorum:

memo dedi ki...

Şak şak şak vidnanen de rahatlatmışız kendimizi. Demekki Bjk taraftarı kötü örnekten de feyz alıp ona uyabiliyormuş.