27 Ağustos 2010 Cuma

UEFA Avrupa Ligi Grup Kuraları

Sonunda bu günleri de gördük. Beşiktaş ilk defa torbalarının en güçlü takımlarını çekmedi Avrupa'da. Kenan Öner - Serdal Adalı faktörü böyle oluyor demek ki. Büyüksün Serdal başgan.

Porto; 2 sene önce kötü kadromuzla Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmiş, İnönü'de başabaş oyun ortaya koymuş 90+1. dakikada Quaresma'nın golüyle 1-0 mağlup olmuştuk. Quaresma o maçta taraftarı mest etmiş, maçtan sonra formasını tribünlere atmış Beşiktaş taraftarının 2 yıl Quaresma diye bağırmasına sebep olmuş ve sonunda siyah-beyazlı formayı sırtına geçirmişti. Şimdi onlar düşünsün denir ya aynen öyle. Bu yaz Bruno Alves gibi önemli futbolcularını kaybettiler. Ama hâla takımda Raul Meireles, Radamael Falcao, Helton ve benim çok beğendiğim bir forvet olan Hulk gibi yıldızları var. Kim bilir bundan iki yıl sonra belki Hulk da Beşiktaş forması giyer.

CSKA Sofia; 2006-2007 sezonunda karşılaşmıştık Bulgar temsilcisiyle. İnönü'de Kleberson ve Gökhan Güleç'le 2-0 kazanıp Sofya'ya avantajlı gitmiştik. Ancak orada da 90 dakika içinde 2-0 mağlup durumda olmaktan kurtulamamıştık. Şimdilerde gol atmayı unutan defansif santraforumuz Nobre'nin daha sonra da Bobo'nun golleriyle 120 dakika sonunda 2-2'lik skor ve 4-2'lik genel skorla tur atlamıştık. Bulgar deplasmanları genelde korkutucu olsa da CSKA Sofia L grubuna gelene kadar direkten dönen iki takım Napoli ve Borussia Dortmund'a bakınca buna da şükür diyoruz. Bulgaristan'da oluşacak taraftar desteğimiz de cabası.

Rapid Wien; Son torbadan yine nispeten zor bir kura çektik ancak hedefler büyükse Rapid Wien gibi takımların size engel olmasına izin veremezsiniz. Kadrolarında adı sıkça Türk takımlarının transfer dedikodularında geçen Yasin Pehlivan ve Veli Kavlak gibi iki Türk de var. Burada da taraftar desteğimiz oldukça iyi ölçüde olacaktır. Rapid Wien'in UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalırken Asyon Villa'yı eleyip kaldığını da hatırlatalım.

Rakipler kısaca böyle. Eğer bir aptallık yapmazsak ve savunmamızda garip açıklar vermezsek en kötü 2. olarak bir üst tura çıkarız diye düşünüyorum. Kazasız belasız Beşiktaş'ım...

Hiç yorum yok: