16 Aralık 2009 Çarşamba

Dana Etli Noodle

Çin mutfağını sevdiğimi bilenler bilir. Size son keşfim dana etli noodle yapımını anlatmak istiyorum.

Kipa/Tansaş tarzı yerlerde makarna reyonunda kenarda köşede bulunan noodle alınır. Su tencerede kaynatılır, tuz koyulmamasına özen gösterilir. Noodle'lar yapışmasın diye suya az biraz yağ damlatılır. Su kaynadıktan sonra noodle'lar içine atılıp 3 dakika haşlanılır. Haşlanan noodle'lar süzülüp bi köşeye konur. Daha önce marketten aldığımız dana etleri ince ince doğranıp, 1 su bardağı kızgın yağın içine atılıp çiğliği gidinceye kadar kavrulur. Etler kavrulduktan sonra kevgire konulup yağı süzülür. Ayrı bi yerde jülyen usulü doğradığımız havuç, kırmızı biber, yeşil biber, lahana, soya filizi 3 kaşık yağ ile birlikte wok'un içinde sotelenir. İçine, haşladığımız noodle'lar ve dana etleri koyulup 5 kaşık soya sosusyla birlikte karıştırılır. 1 dakika karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Kullanılan Malzemeler;

1 paket noodle
350 gr dana eti (sinirsiz)
2'şer tane kırmızı biber ve yeşil biber
1 tane büyük havuç
1 komposto kasesi kadar lahane
1 demet soya filizi
1 bardak mısırözü yağı
5 kaşık soya sosu

Afiyet olsun...

2 yorum:

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Susam yağıda koyarsanız süper olur. Ufak şişe çok pahalı olsa da uzak doğu yemeklerini sık yapıyorsanız, bu şişeden epey yemek yaparsınız.

Smyrna dedi ki...

teşekkür ederim öneriniz için. süpermarketlerde bulabilir miyim acaba?