18 Aralık 2009 Cuma

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur

Atletico Madrid - Galatasaray eşleşmesi en az Rüştü kadar kötü bi kaleci olan Leo Franco'yu tekrardan Vicente Calderón'a döndürüyor. Çekebileceği zor kuralardan birini çekti Galatasaray. Takım yapıları genel olarak uyuşan iki takım, hücumda oldukça etkililer ama defansları da en az hücumları kadar zayıf. Bol gollü maçlar bizi bekliyor olabilir. Galatasaray, Atletico Madrid'i geçerse Everton - Sporting maçının galibiyle çeyrek final mücadelesi verecek. Bu kuradan da Everton'ın çıkacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe yine klasik olarak kura çekiminde kendini sonlara bıraktı ve taraftarına özellikle Liverpool çekildikten sonra derin bi oh çektirdi. Rakip şu anda Fransa'nın en çok gol atan takımı. (17 maç 30 gol) Takımın orta sahasında Mavuba ve Hazard gibi iki etkili isim bulunuyor. İleri uç ise tam kelimeyle bomba. Gervinho, Pierre Alain Frau, Robert Vittek, Peirre Aubameyang gibi isimler var. Frau - Gervinho ikilisi genelde ilk 11 başlıyor. Bilica ve Volkan yüzünden Fenerbahçe'nin çok canı yanabilir. Fenerbahçe bu turu geçerse rakibi ise Liverpool - Unirea Urziceni maçının galibi olacak. Bu eşleşmeden büyük ihtimal Liverpool gelecek.

İlginç bi durum var. İngiltere'nin iki düşman kardeşi Everton ve Liverpool, Türkiye'nin iki düşman kardeşine karşı çeyrek final mücadelesi verme şansına sahip eğer önlerindeki engelleri geçerlerse. Bu sene final maçı Hamburg'un HSH Nordbank Arena stadında oynanacak... Bakalım takımlar 3. turda nasıl bi performans göstericek. İlgiyle bekliyorum...

Hiç yorum yok: