7 Ekim 2009 Çarşamba

Edouard Leopold Cissé

Eski oyuncumuzu anmamın sebebi az önce okuduğum haberdir. Cisse, Senegal Milli Takımı'nın Güney Kore'yle yapacağı hazırlık maçı için davet aldı. Daha önce Fransa U21 formasını 15 kez giyen Cisse FIFA'nın koyduğu "Eğer bir oyuncu daha önce herhangi bir milli takımın formasını resmi maçta giymediyse bir başka milli takımda forma giyebilir” maddesi sayesinde ilk kez milli olma heyecanını babasının memleketi olan Senegal'de tadacaktı ancak olmadı. Olmamasının sebebi ise Marsilya'nın 17 Ekim'de oynayacağı Nancy maçını bahane olarak gösterip izin vermemesiymiş.

Cisse'nin geçen seneki şampiyonlukta payı Ernst'in takıma devre arası katılmasıyla iyice artmıştı. Ernst gelmeden önce sonuna kadar eleştirdiğim - ki hala aynı fikirdeyim - Cisse, Ernst geldikten sonra orta sahanın göbeğinde mükemmel bi ikili oluşturup belki de şampiyonluğun bize gelmesinde büyük katkı vermişti. Eleştirdiğim noktalar ise 1,86 boyu olan siyahi bi "orta saha oyuncusu"nun fiziken bu kadar çıtkırıldım olması, her maç 30-35 metreden şut atıp topların boğazın serin sularına gitmesi, çoğu maçta yumuşak kalmasıydı. 31 yaşında böyle bir davet aldığını görünce şaşırdım.

Cisse'nin sezon sonu biten kontratını uzatmak yerine apar topar alınan Michael Fink'in verdiği verimi düşündükten sonra diyorum ki, acaba...

Hiç yorum yok: