9 Ekim 2009 Cuma

Football Manager 2010

Okulların başladığı anlara denk gelse de Eylül sonu Ekim başı olayını çok severim. Yeni çıkacak oyunların dedikoduları, screenshot'ları, detayları, acaba geçen seneye göre ne gibi farkı olacak merakları... Oyun piyasaya çıktıktan sonra 4-5 ay oynanır ve ardından bi sonraki senenin planları yapılmaya başlanır.

FM her sene oyun listemde ilk 3e girer. Bu senenin heyecanı bu sefer biraz farklı oluyor Türk FM severleri açısından. SI Games ile Turksportal'ın birlikte yürüttüğü çalışmayla oyuna Türkçe dil desteği eklenmesi planlanıyor. Ancak SI'ın bir ön şartı var. O da 10000 kişinin oyunu orjinal olarak alacağını vaadetmesi. Yapılan imza kampanyasında 10000 kişi sayısı yakalanırsa öncelikle 16sında çıkacak demo'da Türkiye ligi quickstart'a eklenecek ve Türk FM severler oyun çıkmadan ligi analiz etme şansına sahip olacaklar. Oyun çıktıktan sonra da Steam üzerinden yayınlanacak bir patch ile oyuna Türkçe dil desteği eklenecek. 2011'de de direk Türkçe olarak piyasaya sürülecek. SI'ın yıllardır kaçtığı Türkiye pazarına Eidos'un harika bir kampanyayla girmesi gözlerini korkutmuş olmalı. Bunca yıl bu pazardan kaçtıktan sonra Championship Manager'ın Türkçe dil desteği + 25 lira kutu fiyatı / ön siparişle 5 lira steam fiyatı ile pazara girmiş olmasının etkisi baya bi olsa gerek. SI - Eidos ayrımından sonra SI piyasada tekeli ele almıştı. Bu sene CM'nin tabir-i caizse "super fight back" yapması biz oyuncuların işine geldi.



Video'dan FM 2010 trailer'ını izleyebilir, kendinizi iyice mod'a sokabilirsiniz. Son olarak da Turksportal'ın yapmış olduğu kampanyanın linkini vereyim. Oyunu orjinal olarak alacak arkadaşlar varsa bir imza atıp FM'nin Türkçe dil desteğiyle çıkmasına katkıda bulunsun...

http://www.turksportal.net/turkcefm/imza/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ülke imajına zarar verecek bi kampanya.umarım 10.000 imza toplanmaz çünkü imza atanların yüzde 10'u bile almayacak oyunun orjinalini.fm de bin tane ön koşul koyup bissürü çabayla türkçe dil desteği ekleyecekse eklemesin kardeşim.biraz cm'yi örnek alsınlar :)
samuray