5 Ekim 2009 Pazartesi

İzmirli Vapurunun Adını Seçiyor




İZDEN (İzmir İçin Denizcilik Kültür ve Düşünce Platformu) yeni alınacak vapurların isimleri için İzmir halkının fikrini almak amacıyla bir site kurdu ve sitedeki oylama sonucunda ilk 10'a girecek isimleri yeni alınacak vapurlara koymayı taahhüt etti. E Türk halkına internet oylaması var demeyin. Tabi site kısa sürede büyük bir yankı uyandırdı. Bir de işin içine " Körfezi Ayıran Biladerler " eklenince iş iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Seçeneklerde İzmir'in semtlerinin tümü olduğu gibi, İzmir için önemli sayılan isimler de yer aldı. Göztepe, Karşıyaka, Bornova, Alsancak gibi semtler dışında İzmir doğumlu olan Metin Oktay, Çeşme doğumlu olan Mustafa Denizli, İzmirli müzik adamı Tanju Okan, bir İzmirli'ye çok şey ifade eden rahmetli Ahmet Piriştina ve rahmetli şair Atilli İlhan gibi isimler de oyları bekliyor.

Şu anda İstanbul'daki Galatasaray kanadının da Metin Oktay ismini görmesiyle oylamada yerini alması bir oldu. Metin Oktay öne fırladı. İkinci sırada Göztepe ve ardından Karşıyaka geliyor.

Benim isteğim Göztepe, Karşıyaka gibi güzide semtlerimizin dışında Ahmet Piriştina, Atilla İlhan, Tanju Okan gibi isimlerin oylamada ilk 10'da yer alıp isimlerinin ölümsüzleşmesidir.

Oy vermek isteyenleri buradan alalım ;

http://www.izmirlivapurununadiniseciyor.com

3 yorum:

Sabotaj dedi ki...

Sezen Aksu'da isimler arasında yer almalıydı bence.

Smyrna dedi ki...

doğru diyosun Tolga, olabilirdi...

Ömer dedi ki...

Sezen aksu once gitsin diyarbakirdaki karpuz tarlalarinda, van golu senliklerinde konu edilsin. Yemisim onun izmirliligini.